Decàleg de Consells per al Tractament de la Urticària en Nens

Urticària

La urticària afecta a un de cada cinc nens en algun moment de la seva vida, segons dades de la Societat Espanyola d’Immunologia Clínica, Alergología i Asma Pediàtrica (SEICAP).

Durant la Setmana Mundial de l’al·lèrgia del passat mes d’Abril de 2017, es van realitzar nombroses activitats amb la finalitat d’augmentar la consciència sobre el tema, i sobretot, què fer quan els edemes l’acompanyen.

Sota el lema de la Setmana Mundial, La agonía de la urticaria, ¿qué hacer cuando los habones y la hinchazón no desaparecen?, el Grup de Treball de Dermatitis Atòpica i Al·lèrgia de la SEICAP ha elaborat un Decàleg de Consells per al Tractament de la Urticària en Nens.

Decàleg de Consells per al Tractament de la Urticària en Nens

  1. La causa més freqüent d’urticària aguda són les infeccions, per la qual cosa moltes vegades no és necessari fer més estudis.
  2. Si és aguda (dura menys de 6 setmanes) és suficient amb seguir el tractament que aconselli el metge i tranquil·litzar al pacient.
  3. En el tractament, en primer lloc, si es coneix la causa, cal evitar-la.
  4. Si és lleu, aguda o crònica, el tractament d’elecció es basa en l’administració d’antihistamínics.
  5. Els corticoides són el tractament de segona elecció, que es poden emprar en les urticàries més greus que no responguin a antihistamínics.
  6. Si presenta dermografisme, evitar que el nen es grati i que porti roba molt ajustada. A més haurà d’assecar-se la pell de forma suau o amb assecador.
  7. Evitar situacions tals com l’exercici físic, la febre, la calor o fred intens i el stress emocional.
  8. Evitar la ingesta d’antitèrmics com ibuprofens o àcid acetilsalicílic.
  9. Durant els brots el nen no ha d’ingerir aliments rics en histamina (aliments fermentats, conserves, marisc…), ni aliments alliberadors d’histamina (maduixa, xocolata, fruita seca…).
  10. Per prevenir nous quadres d’urticària, i per a la confirmació de diagnòstic, es recomana visitar al metge dermatòleg.

 

Font d’informació

Seicap.es. (2017). La urticaria afecta a uno de cada cinco niños a lo largo de su vida | SEICAP – Profesionales. [online] Disponible a: http://www.seicap.es/es/la-urticaria-afecta-a-uno-de-cada-cinco-ni%C3%B1os-a-lo-largo-de-su-vida_43401 [Accés 8 Jun. 2017].