El síndrome postvacances (quan tornem del període de descans de les vacances d’estiu) està relacionat amb els canvis que provoca la tornada a la rutina diària i que afecta no només nivell psicològic, sinó també corporal.
En arribar de vacances la nostra pell es mostra seca i deshidratada, sobretot si s’ha abusat del sol, els banys i l’aire lliure sense la protecció adequada.
La deshidratació es manifesta de diferents formes:
– Falta de suavitat i elasticitat.
– Falta de lluminositat, pell apagada.
– Falta de confort, pell tirant, rugosa i de vegades d’escamada. Apareixen “arrugues de deshidratació”, sobretot als pòmuls i el contorn d’ulls.
HIDRATACIÓ DE LA PELL DESPRÉS DE L’ESTIU
La sudoració i la consegüent pèrdua de minerals i aigua produeixen una gran deshidratació i sequedat. Aquest desequilibri es veu agreujat per les radiacions solars, que són les que més afecten l’epidermis. Com podem tornar a hidratar la pell i restablir el seu equilibri?
CREMES HIDRATANTS
Aplicar una crema hidratant cada dia per mantenir un nivell adequat d’hidratació i restablir la funció de la capa còrnia. Cal triar una textura adequada segons el tipus de pell. Davant el dubte, el millor és consultar al seu dermatòleg.
Hidratació facial: aplicar emulsions d’oli en aigua, que s’utilitzen per a les hidratants de dia més lleugeres així com una crema per al contorn d’ulls, que s’aplica durant la nit.
TAQUES A LA CARA
En acabar l’estiu, algunes pells presenten algunes taques, habitualment fosques. En aquests casos és aconsellable utilitzar gels o cremes despigmentants amb substàncies com la hidroquinona, l’arbutina, l’àcid kójico, etc. Les cremes que contenen vitamina C, també “il·luminen” més la pell.
L’ideal, és que les cremes que s’utilitzin després de l’estiu tinguin alguna substància exfoliant que ajudi a desprendre les cèl·lules mortes de la capa més superficial de la pell, que per acció del sol, són més nombroses en aquesta època.
TRACTAMENT ESTÈTICS
A més d’una correcta hidratació amb les cremes adequades, el dermatòleg podrà recomanar altres tractaments, depenent de l’estat en què es trobi la pell, com per exemple:
1. Mascaretes exfoliants i/o despigmentants.
2. Peelings, més o menys superficials o mitjans.
3. Tractaments amb activitat “anti-aging” o antienvelliment, com la radiofreqüència, botox, làser, etc.
Font bibliogràfica
Venereología, L. (2016). La piel y su síndrome post-vacacional – AEDV. [online] AEDV: Academia Española de Dermatología y Venereología. Disponible: http://aedv.es/comunicacion/notas-de-prensa/la-piel-y-su-sindrome-post-vacacional/ [Accès 20 Agost 2016].